Završen slučaj Crnog Petka – Poker Stars

Prema BloombergIra Rubin, jedan od 11 ljudi optuženih od strane Ministarstva Pravde SAD na Crni Petak, je nedavno osudjen na tri godine zatvora i kaznu od $5 miliona.

Prošlog Januara, Rubin se izjasnio krivim za zaveru u vezi sa njegovom navodnom ulogom plaćanja procesora za PokerStarsFull Tilt Poker i Absolute Poker. Rubin se suočio sa maksimalnom kaznom do 55 godina, ali je sporazum o priznanju krivice sveo to na 18-24 meseca.

“Vi ste nereformisani prevrtljivac i prevarant” rekao je Sudija Lewis Kaplan Rubinu na Menhetnu u četvrtak, prema Bloombergu. Kaplan je dodao da su Rubinove akcije bile “bezobrazan” prkos zakonu SAD i da je “značajna rečenica neophodna da zaštiti zajednicu.”

I tužilaštvo i odbrana su pozvali na kazne izmedju 18 i 24 meseca, ali Kaplan nije verovao da takva kazna može poslužiti da se obeshrabri budući kriminal. Rubin će dobiti devet meseci zasluge za već odsluženo vreme i mogao bi biti pušten nakon 31 meseca ukoliko pokaže dobro ponašanje.

Bloomberg takodje otkriva da “jednom kada bude van zatvora, jedan od uslova za puštanje Rubina će biti da ne može učestvovati u bilo kom poslu vezanim za proces plaćanja ili bilo koji vid finansijske usluge”.