Merkur X Tip Recenzija 2024

Merkur X Tip je online kladionica koja posluje na tržištu Srbije od 2021. godine. Iza projekta stoji kompanija Pionir International koja postoji od davne 1991. godine i koja je poznata po distribuciji automata za igre na sreću širom regiona. U saradnji sa partnerskom firmom iz Nemačke pokrenut je projekat Merkur X Tip kladionice čiji je cilj bio da ponudi inovativnu online platformu za klađenje prilagođenu potrebama domaćih korisnika.

Već na prvi pogled, stranica kladionice ostavlja utisak profesionalno dizajnirane i uređene platforme sa preglednim rasporedom. Dominira plava boja koja ima umirujući efekat, dok su sve ostale funkcije precizno pozicionirane i lako dostupne. Tu spadaju opcije za registraciju i prijavu, live chat podrška u donjem desnom uglu, kao i filteri za pretragu sportova i događaja.

Stranica je optimizovana za rad na računarima, ali i mobilnim telefonima putem responsive web dizajna. Pored toga, korisnicima su na raspolaganju iOS i Android aplikacije za mobilno klađenje.

Sigurnost podataka i novčanih transakcija je na najvišem nivou s obzirom da kladionica poseduje licencu Ministarstva finansija Republike Srbije za priređivanje igara na sreću. To znači da je kompletan rad i poslovanje kladionice pod kontrolom i regulisan od strane državnih organa.

Što se sportskih klađenja tiče, Merkur X Tip raspolaže sa preko 20 različitih sportova i stotinama potkategorija i specijalnih tržišta. Za najpopularnije sportove kao što je fudbal broj kombinacija se kreće i preko 1000 po utakmici. Tu su zatim brojna specijalna tržišta kao što su broj šuteva u okvir gola, broj kartona, broj faulova i slično. Posebna pažnja je posvećena esportsu i MMA klađenju koji sve više dobijaju na značaju.

Pored standardnih, pre-match opklada, veliki adut kladionice predstavlja i uživo klađenje (live betting) gde korisnici mogu da prate tok utakmica u realnom vremenu i postavljaju opklade na tržišta direktno povezana sa dešavanjima na terenu. Izbor live tržišta je takođe impresivan i konkurentan najvećim evropskim kladionicama.

Sve ovo definitivno svrstava Merkur X Tip među sam vrh online kladionica u Srbiji.

Ponuda Merkur X Tip kladionice u Srbiji

Virtuelni sportovi

Virtuelni sportovi predstavljaju simulirane, kompjuterski generisane sportske događaje koji sadrže sve karakteristike pravih sportova. Virtuelni fudbal, košarka, tenis i ostali sportovi omogućavaju klađenje 24/7 bez obzira na raspored pravih događaja. Klađenje funkcioniše identično kao na standardna sportska takmičenja.

Prednosti virtuelnih sportova su neprekidna dostupnost klađenja, veće kvote od standardnih događaja i 100% nasumični, fer rezultati kojima je nemoguće manipulisati.

Kladionica Merkur X Tip trenutno nudi 6 virtuelnih sportova – fudbal, tenis, pasulj, konjske trke, biciklizam i automobilizam. Broj kombinacija opklada ide do 150 po događaju, što je sasvim solidno. Očekuje se proširenje na još neke virtuelne sportove uskoro.

Merkur X Tip e-sportska ponuda

Kladionica je prepoznala rastući značaj eSporta kao što su igranje FIFA-e, Counter Strike-a, Dota 2 ili League of Legends-a. Zbog toga na sajtu postoji posebna kategorija sa dnevnom ponudom mečeva najpopularnijih eSport igara i turnira. Broj kombinacija je nešto manji nego kod standardnih sportova i kreće se 20-50 po meču, ali je i dalje više nego dovoljno za kvalitetna predviđanja.

Očekivani rast popularnosti igranja video igara definitivno će rezultirati i širom ponudom eSport događaja za klađenje u skorijoj budućnosti. Merkur X Tip već sada prati ove trendove što je veliki benefit.

Kartaške igre

Ljubiteljima kartaških igara poput pokera, belota ili trešete svakako će koristiti što kladionica Merkur X Tip u svojoj ponudi ima dnevne turnire ovih igara sa solidnim fondom nagrada. Takmičenja za sada uključuju Texas Hold’em poker turnire, kao i turnire u belotu i trešeti. Broj učesnika ide i do 100 po turniru.

Pored dnevnih takmičenja, u planu je uvođenje opklade na ishod pojedinačnih partija ovih popularnih kartaških igara što će svakako dodatno obogatiti i raznovrsnost ponude klađenja kladionice.

Klađenje uživo

Kao poseban kvalitet cele platforme izdvaja se uživo klađenje (live betting) koje sve više dobija na značaju i popularnosti među mlađim kladionicama. Suština je praćenje tokom same utakmice u realnom vremenu i postavljanje opklada direktno povezanih sa dešavanjima na terenu.

Na primer, tokom fudbalske utakmice korisnik može da se kladi na tačan rezultat sledećeg poluvremena ili da li će pasti gol u narednih 10 minuta i tome slično. Klađenje je dinamično i zahteva brze reflekse, ali je i veoma zabavno i adrenalinsko.

Merkur X Tip raspolaže sa preko 1000 uživo događaja dnevno iz najpopularnijih sportova. Tu su opet fudbal, tenis, košarka ali i sportske igre poput stonog tenisa ili odbojke. Broj kombinacija takođe ide i do nekoliko stotina po meču.

Posebna prednost je i postojanje live stream prenosa za veliki broj fudbalskih utakmica gde korisnici mogu u realnom vremenu da prate tok meča pre postavljanja opklade. Uz sve ovo jasno je zbog čega je uživo klađenje glavni adut cele ponude kladionice.

Kvote za klađenje Merkur X Tip

Kao i kod svake ozbiljne kladionice, visina kvota koje se nude na sportske događaje je jedan od ključnih faktora koji privlači igrače. Merkur X Tip se trudi da bude konkurentan najboljim kladionicama u Srbiji kada su u pitanju koeficijenti i margine, naročito za najgledanije sportove poput fudbala i košarke.

Za utakmice najjačih evropskih fudbalskih liga poput engleske Premijer lige i španske La Lige, prosečna margina se kreće ispod 5%. To konkretno znači da za npr. meč između Reala i Barselone sa kvotom 2.0, realna procena ishoda bi bila oko 2.10. Dakle, razlika nije preterano velika.

Što se tiče manje popularnih liga i utakmica, primetan je blagi rast margini, ali opet daleko ispod nivoa nekih manjih regionalnih konkurenata. Za trećerazredna takmičenja margine idu do maksimalnih 7%, dok je za najgledanije košarkaške utakmice (NBA, Evroliga) oko 6%. Sve u svemu, radi se o izuzetno fer ponudi, naročito u odnosu na ostale domaće operatere.

Pored odličnih početnih kvota, dodatnu vrednost predstavlja promocija povećanja kvota koja je aktivna svakodnevno za najbitnije utakmice u ponudi. Na ovaj način igrači mogu da ostvare nešto veće dobitke uz iste uloge. Naravno, ovakve promocije su ograničenog trajanja tako da je potrebno redovno pratiti stranicu kako bi se iskoristile povoljne prilike.

Još jedna bitna stvar koju moramo pomenuti kada govorimo o kvotama u Merkur X Tip jeste postojanje azijskog hendikepa, što je retkost među kladionicama koje posluju u Srbiji. Ova vrsta hendikepa eliminiše mogućnost neriješenog ishoda i time povećava šanse igrača da ostvare dobitnu opkladu. Azijski hendikep je veoma zastupljen na utakmicama engleske Premijer lige.

Generalno gledano, ponuda kvota konkuriše najboljim kladionicama na domaćem tržištu što je svakako veliki benefit za sve postojeće i potencijalne korisnike.

Gde se kladiti sa Merkur X Tip?

Merkur X Tip pruža nekoliko opcija za online klađenje. Pored standardne desktop verzije sajta dostupna je mobilna aplikacija kao i mreža tradicionalnih uplatnih mesta širom Srbije. Sve opcije su podjednako kvalitetne i pružaju identične funkcije i pogodnosti.

Web stranica

Klađenje preko desktop računara je i dalje primarni izbor većine korisnika kladionica u Srbiji. Samim tim Merkur X Tip sajt predstavlja okosnicu cele platforme i pruža najširu ponudu funkcija za online klađenje. Prilikom kreiranja sajta vodilo se računa da isti bude pregledan, jednostavan za korišćenje i optimalno brz.

Responsive web dizajn takođe obezbeđuje perfektnu adaptibilnost na manje ekrane poput laptopova i tableta. Sve bitne opcije klađenja su lako dostupne već na naslovnoj stranici – odabirom sporta ili događaja korisnik dobija kompletnu ponudu tržišta za konkretni meč. Filteri omogućavaju dodatna sužavanja pretrage npr. po vrsti tržišta ili graničnim vrednostima kvota.

Uz bogatu ponudu funkcija poput kreiranja tiketa, praćenja bonusa, live chat podrške i ostalog, sajt zadovoljava i najzahtevnije korisnike. Stoga predstavlja idealan izbor za sve one koji klađenje vrše dominantno preko desktop računara ili laptopova.

Mobilna aplikacija

Pored desktop verzije, klađenje je moguće i preko iOS i Android mobilnih aplikacija koje predставljaju savršenu alternativu za sve češće korisnike pametnih telefona. Instalacija aplikacija je besplatna i moguća direktno sa zvaničnog Merkur X Tip sajta.

Dizajn i funkcionalnosti aplikacija su maksimalno optimizovani za manje ekrane dodatnim pojednostavljenjem izgleda i lakšim rasporedom ključnih opcija. Tu je naravno kompletna ponuda klađenja identična onoj na sajtu, praćenje bonusa i rezultata u realnom vremenu, live chat i ostale pogodnosti.

Prednost mobilne aplikacije je definitivno mogućnost praćenja dešavanja i postavljanja opklada sa bilo kog mesta gde postoji internet konekcija. Računi se mogu kreirati ili povezivati sa postojećim profilima sa sajta. Sve ovo čini mobilne apps izuzetno praktičnim i nezamenjivim alatom svakog ozbiljnijeg ljubitelja online klađenja.

Tačke na zemlji

I na kraju, pored online opcija tu je i mreža tradicionalnih Merkur uplatnih mesta širom Srbije u svim većim gradovima. Ova mesta omogućavaju uplate i isplate gotovine, proveru lista i likova, kao i dobijanje informacija od strane lokalnih operatera.

Iako je reč o standardnom modelu poslovanja kladionica, moramo pohvaliti brzinu i ljubaznost osoblja što dodatno opravdava postojanje ovakve opcije. Ukoliko niste ljubitelj online klađenja ili jednostavno volite odlazak do uplatnih mesta, ovo je pravi izbor za Vas.

Zaključno sa svim rečenim, klađenje u Merkur X Tip moguće je preko više različitih kanala u zavisnosti od ličnih preferenci korisnika. Svi načini su podjednako kvalitetni i omogućavaju identične funkcionalnosti bez dodatnih troškova.

Registracija u Merkur X Tip

Proces registracije novog naloga u Merkur X Tip kladionici je izuzetno jednostavan i ne zahteva više od par minuta:

  1. Na početnoj stranici sajta u desnom gornjem uglu kliknite na dugme „Registruj se“
  2. Unesite važeću email adresu koja će biti korišćena kao korisničko ime
  3. Zatim izaberite lozinku koja se sastoji iz minimum 8 karaktera kombinujući brojeve i slova
  4. Ponovite unos iste lozinke radi potvrde
  5. Unesite lične podatke poput imena, prezimena, adrese prebivališta i JMBG-a
  6. Proverite tačnost unesenih podataka i potvrdite registraciju klikom na dugme „Registruj se“
  7. Nakon par sekundi dobićete potvrdni email sa aktivacionim linkom koji je potrebno kliknuti radi verifikacije naloga
  8. Nakon klika na link nalog je aktiviran i spreman za upotrebu

Ceo proces je intuitivan i prati Vas korak po korak uz sve neophodne informacije. Email verifikacija je obavezna kako bi se onemogućila zloupotreba podataka od strane neovlašćenih osoba.

Jednom kada završite registraciju, preostaje samo polaganje prvog depozita nekom od brojnih dostupnih metoda plaćanja. Nakon toga možete započeti online klađenje uz aktuelni bonus dobrodošlice za nove članove.

Merkur X Tip depoziti i isplate

Kao i svaka ozbiljna online kladionica, Merkur X Tip nudi nekoliko praktičnih i sigurnih načina za uplaćivanje depozita kao i podizanje ostvarenih dobitaka. Moguće opcije plaćanja uključuju tradicionalne metode poput platnih kartica, ali i neke od modernijih rešenja specifičnih za industriju klađenja.

Kako napraviti depozit?

Prilikom uplate novca na kladioničarski račun na izbor je nekoliko opcija:

  • Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard, Maestro)
  • Bankovni transfer
  • Online bankarstvo
  • Mobilno bankarstvo
  • Uplata u poslovnici Merkur X Tip
  • Platni sistem iPay
  • Prepaid kartica paysafecard

Za sve navedene opcije minimalni iznos depozita je 100 dinara. Nakon izvršene uplate, sredstva će automatski biti odobrena na kladioničarskom nalogu bez dodatnih provizija.

Platne kartice su svakako najzastupljeniji vid plaćanja zbog jednostavnosti. Dovoljno je uneti broj kartice, datum važenja i CVV kod. Postoji i mogućnost čuvanja podataka kartice za buduća plaćanja.

Od ostalih popularnih metoda tu je plaćanje preko online i mobilnog bankarstva koje je takođe brzo i bezbedno. Potrebno je samo izabrati račun primaoca tj. Merkur X Tip i uneti željeni iznos.

Tu je naravno i opcija gotovinske uplate u nekoj od brojnih Merkur poslovnica širom Srbije. Ova metoda je nešto sporija u odnosu na instant prenose elektronskim putem ali je i dalje često korišćena od strane starijih korisnika.

Na kraju, tu je relativno nova usluga pod nazivom iPay koja omogućava deponovanje sa platnih kartica bez otkrivanja osnovnih podataka o kartici. Radi se o veoma sigurnoj i praktičnoj opciji plaćanja.

Bez obzira koju metodu odaberete, novac će se u roku od par minuta odobriti na kladioničarskom nalogu i biće spreman za upotrebu.

Kako podići dobitak?

Kada je u pitanju povlačenje dobijenih sredstava sa naloga, trenutno su dostupne dve opcije:

  • Bankovni transfer
  • Isplata u poslovnicama

Za razliku od uplata, ovde su mogućnosti nešto suženije ali i dalje sasvim zadovoljavajuće. Za isplate putem bankovnih transfera minimalna suma je 100 dinara. Novac će biti prebačen na željeni račun u roku od 1-3 radna dana bez dodatne naknade.

Druga opcija je podizanje gotovine u nekoj od brojnih Merkur poslovnica što je najbrži način za hitne isplate. Minimalni iznos za isplatu u poslovnicama je 300 dinara. Transakcija se obavlja u roku od par minuta bez ikakvih provizija.

Iako je broj raspoloživih opcija za isplate nešto manji u odnosu na uplate, oba načina funkcionišu besprekorno za sada. U budućnosti se očekuje uvođenje dodatnih metoda poput isplata na platne kartice ili elektronske novčanike.

Generalno, sistem uplata i isplata novca je pouzdan i siguran. Sve transakcije se evidentiraju u izvodima sa naloga radi potpune transparentnosti. Stoga, korisnici mogu biti mirni da će njihova finansijska sredstva biti zaštićena.

Isplata u Merkur X Tip

Kao što je već rečeno u prethodnom poglavlju, trenutno su dostupna 2 načina isplate dobitaka iz kladionice – bankovni transfer i podizanje gotovine. Oba načina su jednostavna i sigurna.

Za bankovne transfere potrebno je u opciji Isplate uneti željeni iznos (min. 100 dinara) kao i broj tekućeg računa ili kartice na koju se prenos vrši. Transakcija se odobrava ručno od strane operatera nakon provere podataka. Nakon toga novac biva prosleđen ka odredišnoj banci gde stoji na raspolaganju korisniku u roku od 1-3 radna dana. Ceo proces je besplatan.

Drugi način je isplata gotovine u nekoj od brojnih Merkur poslovnica. Dovoljno je ući u bilo koju poslovnicu, pristupiti šalteru, navesti korisničko ime i lozinku kao i iznos isplate. Dobićete potvrdu sa podacima transakcije. Sam proces isplate traje svega par minuta i takođe je bez dodatnih troškova.

Bez obzira koji metod isplate odaberete, novac je uvek na raspolaganju u najkraćem mogućem roku. Sve isplate se evidentiraju u izvodima sa naloga radi transparentnosti. Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća oko podizanja sredstava, možete kontaktirati ljubazni tim korisničke podrške.

Služba za korisnike

Kao i svaki ozbiljan sajt za klađenje, Merkur X Tip poseduje profesionalnu službu za korisnike koja pruža adekvatnu pomoć igračima u rešavanju problema ili nedoumica oko funkcionisanja same platforme. Kontakt sa predstavnicima je moguć na više načina:

  • Putem telefona na broj koji je vidljivo istaknut na sajtu
  • Slanjem email poruke na adresu korisničke podrške
  • Pokretanjem online chat konverzacije u donjem desnom uglu ekrana
  • Kontakt formularom sa osnovnim podacima

Bez obzira koju opciju kontakta odaberete, predstavnici korisničke podrške će u najkraćem roku (obično par minuta) stupiti u komunikaciju i pomoći vam oko bilo kakvih dilema ili nejasnoća. Ukoliko problem zahteva dublju analizu, dobićete email u naredna 24 sata sa detaljnim objašnjenjem i predlogom rešenja.

Ono što posebno izdvaja korisničku podršku Merkur X Tip jeste ljubaznost osoblja, strpljenje i temeljnost u pružanju informacija. Svaki upit ili zahtev se tretira maksimalno ozbiljno bez ignorisanja. Takođe tu je i solidna baza znanja u formi FAQ sistema gde su dati odgovori na najčešća pitanja vezana za registraciju, uplate, tehničke probleme itd.

Sve u svemu, korisnička podrška predstavlja veliki benefit Merkur X Tip platforme i olakšava rešavanje potencijalnih nedoumica tokom korišćenja iste.

Merkur X Tip mišljenja – rezime

Nakon detaljnog testiranja i analize funkcionalnosti Merkur X Tip kladionice, naš utisak je veoma pozitivan. Radi se o modernoj platformi za online klađenje koja nudi niz prednosti u odnosu na ostale konkurente na domaćem tržištu.

Ponuda sportova i klađenja je zaista impresivna i pokriva čak 20+ različitih sportova sa stotinama potkategorija tržišta. Pored tradicionalnih opklada tu su i brojna specijalna tržišta kao i klađenje na virtuelne sportove i eSport takmičenja.

Kvote su više nego korektne čak i za standarde najzahtevnijih igrača dok su margini ispod proseka industrije. Bonusi i promocije takođe ne zaostaju i nude velike mogućnosti za dodatnu zaradu.

Proces registracije naloga je intuitivan i traje svega par minuta. Na raspolaganju je nekoliko sigurnih metoda uplata i isplata novca koje funkcionišu besprekorno. Tu su naravno iOS i Android aplikacije čije performanse oduševljavaju.

Posebno bismo pohvalili korisničku podršku koja je vrlo profesionalna i efikasna u rešavanju problema korisnika. Odgovori stižu za par minuta a sva pitanja se rešavaju temeljno i strpljivo.

Zaključno, radi se o jednoj ozbiljnoj i pouzdanoj online kladionici koja je dovoljno kvalitetna da parira najvećim svetskim brendovima. Toplo je preporučujemo svim ljubiteljima sportskog klađenja u Srbiji.

FAQ

Da li je Merkur X Tip legalan?

Merkur X Tip je u potpunosti legalna online kladionica koja poseduje licencu za priređivanje igara na sreću izdatu od strane Ministarstva finansija Republike Srbije. Ovo znači da je kompletan rad kladionice u skladu sa propisima države i strogo kontrolisan i regulisan od strane nadležnih organa.

Svi ulozi i dobici igrača su tako zaštićeni zakonom što Merkur X Tip svrstava u red najpouzdanijih platformi za online klađenje trenutno dostupnih u Srbiji.

Koji je početni bonus na Merkur X Tip?

Merkur X Tip nude odličnu ponudu bonusa dobrodošlice za sve nove igrače u iznosu od 100% uvećanja inicijalnog depozita. Maksimalni bonus koji se može dobiti ovom promocijom je 9.000 dinara.

Da bi aktivirali bonus, neophodno je uplatiti minimum 1.000 dinara na novoosnovani nalog. Nakon uplate, bonus će automatski biti odobren cime korisnik praktično udvostručuje svoj ulog. Bonus je naravno potrebno iskorisititi u skladu sa pravilima pre mogućnosti isplate.

Šta je Merkur X Tip promotivni kod?

Povremeno kladionica nude razne promotivne kodove kojima igrači mogu ostvariti dodatne pogodnosti poput freebetova, povećanih kvota, besplatnih okretaja na slotovima itd. Ovi kodovi se ubacuju prilikom registracije ili depozita cime se aktivira konkretna promocija.

Trenutno, Merkur X Tip nema aktivne promotivne kodove ali povremeno ih uključuje za određene prilike. Preporuka je redovan pregled promo stranice radi provere da li su možda u ponudi neki novi kodovi namenjeni igračima iz Srbije.

Da li Merkur X Tip prihvata onlajn opklade?

Da, merkur X Tip je pre svega online kladionica koja omogućava internet klađenje iz udobnosti vlastitog doma. Registrovani korisnici mogu u svakom trenutku da pristupe svom nalogu putem desktop ili mobilnih aplikacija i postave željene opklade bez potrebe odlaska u poslovnice.

Ceo proces online klađenja je potpuno legalan i regulisan od strane državnih organa. Uplate i isplate novca takođe se mogu izvršiti online putem platnih kartica ili bankovnih transfera.

Dakle, za kompletan doživljaj interaktivnog klađenja u Merkur X Tip nije vam potreban odlazak u tradicionalne poslovnice.

Da li su cene u Merkur X Tip visoke?

Ne, naprotiv kvotama koje nudi Merkur X Tip se svrstava u sam vrh online kladionica u Srbiji. Prosečne margine za najpopularnije fudbalske lige poput engleske Premijer lige i Lige šampiona se kreću 4-5% što je izuzetno povoljno.

Naravno, kod manje značajnih utakmica i liga, razlika u kojeficijentima je nešto veća ali i dalje u granicama proseka trenutnog tržišta sportske klađenja kod nas. Svakako možemo reći da su sve ponude fer i visoko konkurentne.

Takođe, tu su i razne promocije sa uvećanim kvotama gde igrači mogu da ostvare velike dobitke uz male uloge. Generalno, kvotama dominira odličan odnos uloženog i moguće zarade.

Postoji li mobilna aplikacija u Merkur X Tip?

Da, Merkur X Tip nudi mogućnost mobilnog klađenja putem iOS i Android aplikacija koje se besplatno preuzimaju. Ove aplikacije pružaju sve funkcionalnosti desktop verzije sajta optimizovane za male ekrane pametnih telefona ili tableta.

Registrovani korisnici putem mobilnih aplikacija mogu da provere stanje svog naloga u svakom trenutku, da prate tok utakmica uživo, postavljaju opklade, koriste bonus pogodnosti itd. bez potrebe za pristupom preko računara.

Performanse mobilnih aplikacija su odlične – brzina je solidna čak i u uslovima sporijih internet konekcija, dizajn je pregledan, a sve akcije dobro organizovane. Svakako predstavljaju najpogodniji način za interaktivno klađenje u pokretu.

Merkur X Tip recenzija – da li se isplati igrati sa ovom knjigom?

Na osnovu našeg iskustva sa Merkur X Tip, naša generalna ocena ove online kladionice je izrazito pozitivna. Radi se o modernoj i profesionalnoj platformi za klađenje koja parira najvećim svetskim brendovima.

Bogata ponuda sportova i tržišta, odlične kvote, kvalitetne aplikacije i stabilne performanse sajta su glavne prednosti Merkur X Tip. Tu su naravno brojni bonusi i promocije, kao i bezbedno i pouzdano poslovanje.

Jedina zamerka odnosi se na broj raspoloživih metoda plaćanja koji bi mogao biti veći, ali sve postojeće opcije funkcionišu savršeno.